Therapieën

voor een afspraak, bel 014 51 78 17

In onze groepspraktijk kan je terecht voor

  • Kinesitherapie betekent letterlijk “behandelen door te bewegen” en staat voor een breed gamma aan therapieën. Het is een essentiële steunpilaar in de revalidatie. Wij hechten binnen onze praktijk veel belang aan een manuele benadering van de patiënt en het verbeteren van de propriocepcis, het vermogen om de positie van het eigen lichaam en de eigen lichaamsdelen waar te nemen in het algemeen. We werken met core-stability training en allerhande proprioceptiebevorderende oefeningen.

  • De osteopathie benadert het menselijk lichaam als een eenheid. Het is van groot belang dat die eenheid leeft in homeostase, dit wil zeggen dat alle systemen in harmonie met elkaar kunnen functioneren. Een lichaam in evenwicht heeft een natuurlijk vermogen om zichzelf te reguleren en te genezen. Zodra de balans verstoort raakt, bijvoorbeeld door ziekte, een trauma, een operatie, stress of een moeizame geboorte kan osteopathie bijdragen tot het herstel van de balans en het stimuleren van het natuurlijk vermogen zichzelf te genezen. Door het lichaam in zijn geheel te herbalanceren trachten wij steeds de oorzaak van de klacht te behandelen en niet enkel de symptomen.

  • Een atlasbehandeling is een dieptemassage met vibreerstift ter hoogte van de bovenste nekwervels. Bij veel mensen staat het hoofd enigszins asymmetrisch op de eerste halswervel. De atlas draagt de schedel en zorgt voor de ophanging, de balans en de tonus van de wervelkolom en die van het ganse skelet. Door disbalans van de eerste halswervel ontstaat extra spierspanning die continu aanwezig is om het hoofd rechtop te houden.

  • Andullatie is een vrij nieuwe therapie waarbij via het gebruik van een massagematras veel klachten bij chronische aandoeningen verholpen worden. Via een combinatie van infraroodelementen en mechanische vibraties wordt de patiënt gedurende dertig minuten gemasseerd. Voor elke aandoening zijn er specifieke massageprogramma’s.