vibreerstift4Een atlasbehandeling is een dieptemassage met vibreerstift ter hoogte van de bovenste nekwervels.

Bij veel mensen staat het hoofd enigszins asymmetrisch op de eerste halswervel. De atlas draagt de schedel en zorgt voor de ophanging, de balans en de tonus van de wervelkolom en die van het ganse skelet. Door disbalans van de eerste halswervel ontstaat extra spierspanning die continu aanwezig is om het hoofd rechtop te houden. Hierdoor ontstaan compensaties in de rechtopstaande houding. Symptomen zoals hoofdpijn, migraine, nekpijn, nekstijfheid, rugpijn, hernia, scoliose, geblokkeerde wervelkolom, geknelde zenuw, bekkenscheefstand en pijn in heup-, knie- en voetgewrichten kunnen optreden.

 

 

Door de specifieke, diepe mechanische massage van de bovenste nekspieren gaan de sensoren van het autonome zenuwstelsel een nieuwe setting-point van spierspanning registreren. Het schedelatlasgewricht kan hierdoor beter ontspannen en de verhouding tussen atlas en schedel verbetert. Zodoende stelt deze behandelmethode het menselijk organisme in staat om zich te herstellen en te versterken.

De mate waarin en de snelheid waarmee dit herstel plaatsvindt zal verschillen per individu. Dit is sterk afhankelijk van de fysieke en psychische conditie van de patiënt.

Na de behandeling kunnen er herstelreacties plaatsvinden maar na verloop van tijd vinden volgende verbeteringen plaats:
  • Verbetering algemene conditie
  • Versteviging van de immuniteit
  • Hormoonhuishouding en emoties komen meer in balans
  • Houdingsverbetering
  • Beter omgaan met stress
  • Beter richting geven aan eigen leven
  • Grotere alertheid, openheid en algemene balans

 

De behandelmethode werkt eveneens preventief en kan bij kinderen toegepast worden, zeker na een moeilijke geboorte. Het helpt hen om meer in balans op te groeien en te ontwikkelen. Aangezien deze behandelmethode het zelfregulerend vermogen versterkt bieden wij deze behandeling aan als aanvulling binnen de osteopathie.
Voor meer informatie kan je bij ons terecht of op www.atlasbehandeling.be.